Vergunning en verzekering voor vuurwerkshows

Een vuurwerkshow mag uitsluitend worden uitgevoerd door bedrijven met een door de Nederlandse overheid uitgegeven toepassingsvergunning. Zonder deze vergunning is het niet mogelijk om vuurwerk en Pyrotechnische Speciale Effecten toe te passen in shows en hiervoor de noodzakelijke ontbrandingstoestemming aan te vragen.

Xena Vuurwerk BV beschikt sinds 1998 over de benodigde vergunningen om vuurwerkshows te mogen uitvoeren.

KIWA gecertificeerde pyrotechnici

Onze medewerkers die de shows uitvoeren dienen in het bezit te zijn van een persoonscertificaat voor het mogen werken met (semi) professioneel vuurwerk en PSE. Deze certificaten worden na het succesvol afronden van de opleiding tot pyrotechnicus, uitgegeven door de erkende certificeringsinstelling KIWA. Vervolgens moeten deze certificaten om de 3 jaar worden verlengd door middel van een herhalingscursus.

Binnen Xena Vuurwerk hechten wij veel belang aan het opleidingsniveau van onze uitvoerende mensen. Met ons interne opleidingsprogramma houden wij het kennisniveau op peil en inmiddels hebben wij diverse gecertificeerde pyrotechnici die een vuurwerkshow mogen opbouwen en ontbranden.

Vergunning voor vuurwerkshows

Een vergunning aanvragen voor de uitvoering van een vuurwerkshow maakt altijd onderdeel uit van onze werkzaamheden. Zonder een vergunning van de Omgevingsdienst van de betreffende provincie is het toepassen van vuurwerk niet mogelijk. Er zijn in Nederland twee typen vergunningen van toepassing op vuurwerkshows:

  • Ontbrandingsmelding:
    • bij maximaal 200kg semi-professioneel vuurwerk en / of PSE toepassen
    • aanvraag minimaal 2 weken voorafgaand aan het project
  • Ontbrandingstoestemming:
    • bij professioneel vuurwerk of meer dan 200kg semi professioneel vuurwerk en / of PSE toepassen
    • aanvraag minimaal 14 weken voorafgaand aan het project

Xena Vuurwerk verzorgt het gehele vergunningstraject van begin tot einde voor haar opdrachtgevers. Kijk voor meer informatie hierover ook op de pagina 'Onze aanpak'.

Aansprakelijkheidsverzekering

Vuurwerk brengt vanwege de aard altijd een zeker (brand) risico met zich mee. Maar door het op de juiste manier toe te passen, voldoende rekening te houden met benodigde veiligheidsafstanden en vooraf een gedegen risicoanalyse op de locatie uit te voeren, zijn de mogelijke risico's uit te sluiten.

Mochten er toch onvoorziene gebeurtenissen optreden die schade tot gevolg hebben, beschikt Xena Vuurwerk over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een dekking tot € 5.000.000,-

Contact en persoonlijk advies

Wilt u meer informatie over onze vergunningen en verzekeringen omtrent vuurwerkshows? Of een persoonlijk advies over de mogelijkheden van een vuurwerkshow op uw evenement of feestlocatie?

U kunt ons eenvoudig bereiken via het contactformulier op deze website, of telefonisch via :
0318 654 646 (algemeen) / 06 232 393 45 (G. van Roekel) / 06 575 585 75 (TP. de Groot).