Wereldhavendagen Rotterdam

Wellicht de grootste pyromusical van Nederland werd jaarlijks georganiseerd in Rotterdam, als afsluiting van de Wereldhavendagen. Tijdens dit grote evenement presenteren bedrijven uit de Haven van Rotterdam zich aan het publiek. De tienduizenden bezoekers kunnen tijdens dit weekend in september plekken bezoeken waar ze normaal gesproken niet kunnen komen.

Op zaterdagavond wordt er door Xena Vuurwerk een vuurwerkshow geschoten vanaf een ponton op de Nieuwe Maas ter hoogte van de Erasmusbrug. Hieronder kunt u een aantal video's bekijken van op de Wereldhavendagen uitgevoerde pyromusicals.

Pyromusical Wereldhavendagen Rotterdam 2011 - Xena Vuurwerk

Credits video : vinmoxan

Vergunning en randvoorwaarden

De veiligheidsafstand die minimaal nodig is voor een pyromusical met professioneel vuurwerk bedraagt 120 meter rondom. Bij deze afstand kunnen 2,5 inch shells worden toegepast.

Indien er een minimale veiligheidsafstand van 165 meter kan worden gerealiseerd is het mogelijk om shells tot en met 3 inch toe te passen. Meer informatie en uitleg over veilgheidsafstanden voor professioneel evenementen vuurwerk kunt u vinden op de pagina 'veiligheidsafstanden'.

De termijn voor het aanvragen van de benodigde ontbrandingstoestemming voor een pyromusical met professioneel vuurwerk bedraagt 14 weken.