325 years - Nolet Distillery

Credits video : Pyroworld - HD and 4K Fireworks Videos

In mei 2016 mochten wij tijdens de festiviteiten rondom het 325-jarig bestaan van Nolet Distillery een pyromusical verzorgen.

Deze vuurwerkshow was onderdeel van een grote productie van het Engelse productiebedrijf TBA, met onder andere een prachtige 3D projection mapping op de molen naast de distilleerderij.

Showsimulatie en ontwerp

Gezien de omvang en de internationale belangstelling voor het totale project werd er door het verantwoordelijke productiebedrijf uiteraard niets aan het toeval over gelaten.

De muziek voor de show werd ons aangeleverd en Xena Vuurwerk heeft de pyromusical vervolgens tot in het kleinste detail gesimuleerd met een showsimulatie programma. Vervolgens zijn in samenspraak met de opdrachtgever keuzes gemaakt en is een definitief showontwerp gepresenteerd.

Deze pyromusical is door ons op twee verschillende feestavonden uitgevoerd en wij kijken met veel plezier terug op dit prachtige evenement.

Vergunning en randvoorwaarden

De veiligheidsafstand die minimaal nodig is voor deze pyromusical bedraagt 40 meter rondom.

De termijn voor het aanvragen van de benodigde ontbrandingstoestemming voor een dergelijke vuurwerkshow bedraagt 14 weken.