Vuurwerkfestival Scheveningen

Credits video : Pyroworld - HD and 4K Fireworks Videos

Xena Vuurwerk is sinds 2016 verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de professionele vuurwerkshows op het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen.

Tijdens dit vuurwerkfestival worden in samenwerking met buitenlandse pyrotechnische bedrijven 8 professionele vuurwerkshows geschoten op 4 verschillende avonden. Vele honderdduizenden toeschouwers genieten jaarlijks in augustus vanaf de boulevard en het strand van spectaculaire professionele vuurwerkshows.

Unieke vuurwerkervaring

Door het internationale deelnemersveld ziet het publiek elk jaar weer zeer diverse en gevarieerde shows. Elk bedrijf heeft zijn eigen schietstijl en door de toepassing van veel eigen producten is elke vuurwerkshow echt uniek.

Voor vuurwerkliefhebbers is het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen een aanrader om te bezoeken. Het geeft de mogelijkheid om in eigen land gerenommeerde schietbedrijven uit de internationale vuurwerkwereld aan het werk te zien!

Coördinatie en opbouw

Xena Vuurwerk coördineert alle vuurwerkshows tijdens het Vuurwerkfestival in Scheveningen. Wij zorgen voor de vergunningsaanvraag, het plan van aanpak met risico analyse en stellen de schietinstallaties, materieel en gekwalificeerde pyrotechnici beschikbaar.

Gezamenlijk met de crew van de buitenlandse bedrijven worden alle shows opgebouwd op een ponton in de Haven van Scheveningen. Met twee begeleidende boten wordt het ponton aan het begin van de avond naar de afsteeklocatie gesleept. Ongeveer 300 meter uit de kust wordt het ponton gepositioneerd ter hoogte van het Kurhaus en worden de shows tot ontbranding gebracht

Het maximale kaliber shells dat kan worden toegepast in deze professionele vuurwerkshows is 6 inch.

Behind the scenes - video van de opbouw

Onderstaande video geeft een beeld van de opbouw van de vuurwerkshow en de werkzaamheden op het ponton in de Haven van Scheveningen.

Credits video : PYROFAN FIREWORKS

Video vuurwerkshow - Xena Vuurwerk - Scheveningen 2018

Hieronder kunt u een video bekijken van één van de professionele vuurwerkshows die Xena Vuurwerk heeft verzorgd tijdens het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen in 2018.

Credits video : Vuurvent