SAIL Amsterdam 2015

In augustus 2015 was Amsterdam 5 dagen lang het nautische middelpunt van de wereld. Bijna 2,3 miljoen mensen hebben tijdens SAIL Amsterdam genoten van de prachtige Tall Ships, muziek, entertainment en ............ de 4 spectaculaire vuurwerkshows!

Xena Vuurwerk is er trots op dat zij tijdens dit internationaal bekende evenement de organisatie van de 4 grote professionele vuurwerkshows heeft mogen uitvoeren. Mede vanwege het prachtige weer en de geweldige sfeer op dit evenement zijn het 4 absolute topshows geworden waar we nog lang van nagenieten.

Voorbereidingen voor de vuurwerkshows

De vuurwerkshows werden geschoten op woensdag, donderdag, vrijdag en de afsluitende zaterdag, maar Xena vuurwerk is al op maandag begonnen met de voorbereidingen op de locatie.

Op 2 grote pontons, die veilig in een werkhaven aan het IJ waren afgemeerd, werden de schietinstallaties voorbereid. Vanwege de omvang van de shows waren er honderden rekken voor mortieren, single shots, cakeboxen en Roman candles nodig. Alle installaties en rekken werden goed vastgezet, zodat het afschieten van het vuurwerk veilig zou verlopen.

Tijdens de afsteekdagen werden door een grote groep pyrotechnici alle vuurwerkeffecten voorzien van elektronische ontstekers en zorgvuldig op de juiste posities geplaatst. Vele honderden shells (caliber tot 6"), cakeboxen, Romeinse kaarsen en single shots waren elke avond verwerkt in deze vuurwerkshows.

Vergunning en randvoorwaarden

Voor professionele vuurwerkshows met shells tot en met een caliber van 6 inch is een minimale veiligheidsafstand van 265 meter rondom het vuurwerk vereist.

De aanvraag voor de ontbrandingstoestemming dient minimaal 14 weken voorafgaand aan het evenement te worden ingediend bij de verantwoordelijke provincie.

Xena Vuurwerk BV verzorgt deze vergunningsaanvraag voor haar opdrachtgever en stelt tevens de noodzakelijke risico analyse en het bijbehorende plan van aanpak op.