Bevrijdingsdag Hilversum

Credits video : Pyroworld - HD and 4K Fireworks Videos

Het Park Laapersveld in Hilversum is jaarlijks op 5 mei het decor voor een spectaculaire professionele vuurwerkshow. Xena Vuurwerk mag deze show verzorgen voor de Gemeente Hilversum en het vuurwerk trekt ieder jaar duizenden mensen.

De prachtige ligging en de glooing van het park bieden heel veel mogelijkheden om de producten mooi tot uiting te laten komen. Met de weerspiegeling van de effecten in het water geeft dit unieke beelden en is deze show zeker de moeite waard om te bezoeken.

Professioneel vuurwerk

De veiligheidsafstanden die op deze locatie gewaarborgd kunnen worden, maakt het mogelijk om professioneel vuurwerk toe te passen. In deze show maken wij onder meer gebruik gemaakt van shells tot 2,5 inch en professionele flowerbeds.

De crew van Xena Vuurwerk is met de opbouw van dit Bevrijdingsvuurwerk ongeveer een dag bezig op locatie. Rond de klok van 22.30 ontvangen wij een seintje vanuit de Gemeente Hilversum en kan het programma gestart worden door de Pyrotechnici. Alle effecten worden vervolgens elektronisch ontstoken op basis van een vooraf ontworpen showprogramma.

Vergunning en randvoorwaarden

Voor professionele vuurwerkshows met shells tot en met een caliber van 2,5 inch is een minimale veiligheidsafstand van 120 meter rondom het vuurwerk vereist.

De aanvraag voor de ontbrandingstoestemming dient minimaal 14 weken voorafgaand aan het evenement te worden ingediend bij de verantwoordelijke provincie. Xena Vuurwerk BV verzorgt de vergunningsaanvraag en andere noodzakelijke documenten voor haar opdrachtgever.