Shows - Cakes en PSE vuurwerk

Op veel locaties waar een georganiseerde vuurwerkshow gewenst is kunnen de minimale veiligheidsafstanden voor het gebruik van professioneel vuurwerk (tenminste 120 meter rondom) niet gehaald worden. Op deze locaties wordt door ons semi professioneel vuurwerk en/of PSE vuurwerk toegepast. Voor deze producten geldt een minimale veiligheidsafstand van 15 tot 60 meter.

Onder semi professioneel vuurwerk worden cakeboxen en fonteinen verstaan die onder het 'consumentenvuurwerk' vallen. Door deze producten in de juiste hoeveelheden te gebruiken kunnen wij hier een complete show mee creëren.

In veel gevallen maken wij in combinatie met cakeboxen gebruik van Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE). Dit betreft onder meer mines, comets, diverse single shots, fonteinen en bengaals vuur in allerlei soorten en maten. Dit vuurwerk wordt ook wel 'close proximity vuurwerk' genoemd en kan op relatief korte afstand van het publiek worden toegepast.

Referentie projecten

Met onze ervaring en productkennis kunnen wij met semi professioneel vuurwerk en PSE een volwaardige vuurwerkshow realiseren op relatief korte afstand van het publiek. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Vergunning en randvoorwaarden

Voor het organiseren van een vuurwerkshow met semi-professioneel vuurwerk en PSE gelden in ieder geval de volgende randvoorwaarden:

 •  Minimale benodigde veiligheidsafstanden rondom :
  • 15 meter : diverse PSE effecten
  • 40 meter : cakes t/m 25mm toegestaan
  • 60 meter : cakes t/m 30mm toegestaan
 • Vergunning aanvragen :
  • Meer dan 200kg vuurwerk / 20kg PSE toepassen : minimaal 14 weken voorafgaand
  • Maximaal 200kg vuurwerk / 20kg PSE toepassen : minimaal 2 weken voorafgaand

Contact en persoonlijk advies

Wilt u meer informatie over onze vuurwerkshows met semi-professioneel vuurwerk en PSE? Of een persoonlijk advies over de mogelijkheden op uw evenement of feestlocatie?

U kunt ons eenvoudig bereiken via het contactformulier op deze website, of telefonisch via :
0318 654 646 (algemeen) / 06 232 393 45 (G. van Roekel) / 06 575 585 75 (TP. de Groot).