Ons bedrijf

Gert van Roekel tijdens de opbouw van een vuurwerkshow van Xena Vuurwerk

Halverwege de jaren negentig startte de huidige directeur, Gert van Roekel, zijn bedrijf in één van de schuren bij zijn ouderlijk huis in Ede.

Door zijn werkzaamheden voor vuurwerkimporteurs en verschillende professionele schietbedrijven deed hij ervaring op in de wereld van de vuurwerkshows. Vele reizen naar leveranciers in China en Zuid-Europa volgden en legden de basis voor zijn kennis van vuurwerk en pyrotechnische effecten.

Ontwikkeling van het bedrijf

Theo Pieter de Groot tijdens de opbouw van een vuurwerkshow van Xena Vuurwerk

In 2002 werd een bedrijfspand aangekocht in Ede en hierin werden de voorzieningen aangebracht voor de opslag van consumentenvuurwerk. Tevens werd een gedeelte van het pand ingericht als vuurwerkwinkel en werd gestart met de jaarlijkse eindejaarsverkoop aan particulieren.

In de daarop volgende jaren specialiseerde het bedrijf zich meer en meer in vuurwerkshows die zelfstandig onder de naam Xena Vuurwerk en de eigen toepassingsvergunning werden uitgevoerd.

In 2014 trad Theo Pieter de Groot toe tot het bedrijf, na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij vuurwerkimporteurs. Xena Vuurwerk is sinsdien haar groothandelsactiviteiten gaan uitbreiden door de import van horeca vuurwerk en professioneel evenementenvuurwerk uit China.

Opslaglocaties

Lossen van een vuurwerkcontainer van Xena Vuurwerk bij de opslaglocatie op het bunkerpark in Reken - Duitsland

De opslag van consumentenvuurwerk en Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE) is veilig ondergebracht in ons bedrijfspand in Ede. Alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen worden periodiek getest en jaarlijks gekeurd door onafhankelijke keuringsinstanties. Het toezicht hierop wordt uitgevoerd door de afdeling Handhaving van de Omgevingsdienst van Gelderland.

Het professionele evenementenvuurwerk is opgeslagen op een bunkercomplex in Duitsland, waar Xena de beschikking heeft over bunkers met een opslagcapaciteit van ruim 200.000 kg.

Ons huidige bedrijf

Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een full service vuurwerk en special effects bedrijf met een vaste groep van 10 medewerkers die gezamenlijk ongeveer 150 shows op jaarbasis verzorgen.

Xena Vuurwerk BV kenmerkt zich door een platte organisatie en korte communicatielijnen. Wij zijn hierdoor in staat om snel te schakelen waar nodig en door onze eenvoudige structuur heeft u direct en rechtstreeks contact met de verantwoordelijke personen.