Ons team

In ons bedrijf draait alles om kwaliteit, passie en creativiteit en onze mensen dragen deze kernwaarden uit. Door regelmatige (interne) scholing houden wij ons team op de hoogte van productontwikkelingen, nieuwe toepassingen, wettelijke voorschriften en veiligheidsaspecten.

Een kijkje achter de schermen bij Xena Vuurwerk

In onderstaande video krijgt u een indruk van het team van Xena Vuurwerk. Deze beelden zijn gemaakt tijdens de opbouw van een show op het Vuurwerkfestival in Scheveningen in 2018.

In 2017 werd Xena Vuurwerk een dag gevolgd door een filmploeg van Discovery Channel tijdens de opbouw van de vuurwerkshow voor de Wereldhavendagen in Rotterdam. Onderstaande beelden zijn fragmenten uit de eerste aflevering van seizoen 2 van de serie 'De Haven van Rotterdam'.

KIWA gecertificeerde pyrotechnici

Onze pyrotechnici zijn KIWA gecertificeerd voor de toepassing van Vuurwerk en Pyrotechnische Special Effecten. Deze 3-jaarlijkse cursus is een wettelijke verplichting en inmiddels hebben 7 van onze mensen deze persoonscertificaten in hun bezit.

Hiermee is Xena Vuurwerk BV in staat om complexe en grote projecten veilig en succesvol te laten verlopen en kunnen er in voorkomende gevallen meerdere projecten op dezelfde dag worden uitgevoerd.

ADR chauffeurs en EX/II voertuigen

Voor het veilig en verantwoord vervoeren van het toe te passen vuurwerk zijn 3 van onze mensen opgeleid tot ADR chauffeur met de specialisatie klasse 1 (explosieve stoffen).

Het transport naar de afsteeklocatie wordt door ons in eigen beheer uitgevoerd met eigen transportmiddelen die zijn goedgekeurd voor het vervoer van ontplofbare stoffen. Onze transportbussen zijn voorzien van een speciaal EX/II ADR-certificaat en zodoende geschikt voor het vervoeren van professioneel vuurwerk.