Vuurwerkshow - Buren 625 jaar stad

Buren - 625 jaar stad

2020 is een feestelijk jaar voor het pittoreske stadje Buren. Het is dan 625 jaar geleden dat deze plaats stadsrechten ontving. Het hele jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd in deze Oranjestad, waarvan de historie nauw verbonden is met ons koningshuis.

Xena Vuurwerk mocht op 6 januari 2020, na afloop van de nieuwjaarsreceptie, het jubileumjaar spetterend starten met een strakke vuurwerkshow. Deze show werd door de gemeente Buren aangeboden aan alle Burenaren.

Organisatie en vergunning voor vuurwerkshow

Voor het organiseren van een vuurwerkshow, zoals uitgevoerd in Buren, is uiteraard een vergunning nodig. Xena Vuurwerk BV verzorgt het hele vergunningstraject voor de opdrachtgever en zorgt voor de vereiste toestemming vanuit de Provincie.

De ontbrandingstoestemming voor een show met deze omvang moet minimaal 14 weken voorafgaand aan het evenement worden aangevraagd. Op basis van de mogelijkheden op de locatie zijn door ons geschikte producten geselecteerd en is de show ontworpen.

De minimale veiligheidsafstand, die in acht genomen moeten worden voor een veilig verloop van de show, bedroeg in Buren 60 meter rondom het vuurwerk.

Wilt u ook een vuurwerkshow organiseren? Kijk dan op de pagina 'vuurwerkshows' voor meer informatie over de mogelijkheden.